A béke szigete – Kreatív Írástanfolyamok

A béke szigete

metafora

szept 01

Az alábbi metaforához feladat volt, hogy az alábbi szavakat használjuk fel:
- Almafa
- Repülőgép
- Ablakmosószer

Erőforrások:
- Világosság
- Szépség
- Béke
A véletlenszerűen húzott szavakon túl feladat volt még, hogy egy szintén véletlenszerűen húzott kép adja a metafora alapját.
A kép fent látható.

Egyszer egy repülőgépen utazva láttam meg, hogy mennyire koszosak az ablakok. Szerettem volna megtapasztalni a magam alatt táruló világosságot. A táj szépségét felfedezni. Elővettem a táskámban mindig nálam levő ablakmosószert, mert ennek hasznát veszem a Volánbuszon történő utazásaim során is. Megtörtént a nagytakarítás és boldogan néztem ki a megtisztított üvegen. Éppen egy fákkal beültetett terület felett haladtunk. Ennek szélén egy csodásan kékes-zölden tükröződő nagy tó terült el. Közepén a Béke szigete tárult a szemem elé.

Szóltam a pilótának most rögtön szálljon le erre a szigetre, mert én itt szeretnék élni. A tó körül felhőkig érő hegyek emelkedtek. Földet is értünk szerencsésen. Ahogy kiléptem erre a tájra minden olyan csodás volt és mesebeli. Kiúsztam a hűs árnyat adó fák mellé. Arra gondoltam, hogy az almafákról szedek egy-néhány gyümölcsöt és evvel éhségemet csillapítom, ami rám tört a hosszú út során. De ott két banánnal találkoztam. Nagyon meglepődtem, ők éltek itt. Elmesélem nektek mit tapasztaltam: Banánhéj csónakkal közlekedtek a hullámzó vízen. Majd amikor pihenésre szánták el magukat két fa közé feszítették ki a banánhéjat, abban ringatóztak lassan. Közben társa simogatta kedvesét.

Megpihenve gyönyörködtem a tájban és kíváncsian hallgattam történeteiket. Utaztam később én is a banánhéj csónakban. Ringattak a számomra különleges függőágyban. A hegy ormáról csúsztam le popsín ülve. Sokat úsztam, és mint a kannibálok meg is ettem néha belőlük egyet. Nem éreztem ezt népirtásnak, hiszen nagy terület volt. Csoportokban sokasodtak a fákról lecsüngve. Beérésük következtében lecsúsztak a fáról és élték mindennapjaikat. A Béke szigetére mindennap beúszva élveztem a napsugár melegét és simogatását.

Ui.: A családommal és néhány igaz barátommal felváltva szívesen tölteném így a nyarakat.

Márti

>