Kedves Bátorság! – Kreatív Írástanfolyamok

Kedves Bátorság!

Egyéb

okt 29

Sokszor megtapasztaltam az életemben, hogy Te, nem alanyi jogon jársz nekem, hanem meg kell érted küzdenem, le kell győznöm a félelmemet. És ez olyan sokszor sikerült, és mindig ez vitt előre. Olyan sokszor, mondhatnám - mindig - féltem, amikor egy nagy lépést kellett tennem az ismeretlenbe, a bizonytalanba, a kockázatosba, vagy egy nehéz feladat várt. És Te mindig felbukkantál, az út kanyarulatában, amikor már azt hittem, lemondhatok rólad.

Istvánnal stoppoltunk, és futottunk egy autó után, ami már eltűnt a kanyarban anélkül, hogy megállt volna nekünk, de csak futottunk tovább, és hihetetlen volt, de igaz, ott várt minket a kanyaron túl.

Hiszek abban, hogy én csak megyek az úton, a félelmem ellenére, és te ott fogsz várni, a következő kanyar után.

Györgyi

Kedves Györgyi!

Látod, ezért szereztél meg az életed során, újra és újra, és értél el általam fontos dolgokat!

Ilyen győzelem volt, amikor nem térített el a célodtól, hogy nem sikerült a felvételid az egyetemre. Harmadszor is jelentkeztél, és akkor sikerült. De jelentkeztél volna még akárhányszor.

Amikor fiatal korodban, egyedül stoppoltál, és előző éjszaka még rettenetesen féltél, de mire elindultál, már elillant a félelmed.

Vagy amikor megcsináltad a játékot, és ezzel kihajóztál a nyílt tengerre. Emlékszel, az íróasztalod fölé ki volt ragasztva egy autóreklámból kölcsönvett idézet:  „ A különleges dolgok megalkotásához, bátorság kell”

Amikor belevágtál a játékod forgalmazásába, pedig nagyon ismeretlen, és bizonytalan terep volt.

Vagy mint most, miután addig halogattad a vezetés megtanulását, amíg a férjed azt nem mondta: „Na erről, már lekéstél”. Több se kellett neked, hatvankét évesen jelentkeztél autóvezetés tanfolyamra.  Életed legnagyobb kihívásának éled meg, de csinálod.

Minden esetben, valami fontos cél lebegett a szemed előtt, ami felülírta a félelmeket. Néha ez a cél egy rajtad kívül álló ügy volt, de néha csak önmagad legyőzése, a bátorságod, önállóságod bizonyítása, mint az autó-stoppolás, és mint most a vezetés. Igazi Harcos vagy!

Várlak, a kanyar után!

Bátorság

dr. Füzesi Györgyi pszichológus
http://identityjatek.hu

>