Moziverzum 3. – Kreatív Írástanfolyamok

Moziverzum 3.

metafora

szept 01

A Moziverzum egy kreatív, csoportos írásgyakorlatból született.

A feladat egy véletlenszerűen húzott élethelyzetre épül. Esetünkben a következő kártya jutott a három résztvevőnek:

A dinnyés bácsi
Nem megy az üzlet. Minden évben négy tonna dinnyét adok el. Már vagy tíz éve így megy. A másik dinnyés az út túloldalán évről évre nagyobb kocsival jön ki. Csak nálam nem mozdul a dinnye. Pedig annyi mindent szeretnék még! De ha nem megy a dinnye, más sem megy.

Moziverzum 3.

Mike Rourke vagy. A “Space Ghost - The Final Challenge 3.” c. film premierje során készülsz az utolsó simításokra. Az előkészülő szobában olvasod utoljára a forgatókönyvet, és amit a You Tube videók és a Google Trends elemzésekből állítottak össze kérésedre a statisztikusok: a gyerekek számára legkedveltebb gesztusokat és mondatokat. Ezeket még egyszer a tükör előtt begyakorlod.

Örömmel emlékszel vissza a napra, amikor megfogadtad a tanácsot, hogy a Big Data elemzéseké a jövő, és hallgattál a marketingesek tanácsaira, hogy vedd figyelembe az elemzéseket.

Még egy igazítás a paláston, egy simítás a hajon, 100 %-os mosoly a tükörbe, és színpadra!

Az asztalodnál százával állnak sorban a gyerekek, de a tulakodás ellenére te minden lurkót a kezedbe emelsz, és elmondod velük, hogy “Valami zűr az űrben?” “Space Ghost jön, és rendet csinál.” Lefotózzák a kölyköt, aláírod a fényképet, egy kézfogás, és jön a következő kölyök. Alig győzöl betelni a gyerekek lelkes tekintetétől.

Öt perc szünetet kérsz, és ahogy a vizet iszod, látod a melletted lévő asztalnál Steve Stuck-ot a Frogman filmek régi sztárját. Együtt kezdtétek még a bizniszt sorozatszínészként és most az ő asztala előtt egy hatvan éves nagypapi áll a tíz éves ugráló unokájával. Váltanál vele egy pár szót, de menned kell. Ennyi volt a szünet, talán majd legközelebb.

Attila

>