Amit eddig nem tudtál a folyamatos kézírásról. Ezzel a 3 oldalas ebook-kal elindulhatsz a kreatív írásban.

Kezdd el azonnal használni egyetlen 3 oldalas ebook alapján a legkönnyebben alkalmazható személyiségfejlesztő módszert, a szabad írást INGYEN!

Még nem töltötted le???

Jól van, csak három oldal - nem akkora durranás.
Viszont van neki borítója (látod a képen), azzal már NÉGY.

De az is igaz, hogy egyetlen oldalon van a lényeg.

Tudod mit?
Megspórolok neked egy letöltést. 
Elmondom most egy MONDATBAN.

Írj folyamatos kézírással,
megállás nélkül egy füzetbe
legalább hat percen keresztül.

Ha mégis letöltetnéd:

Ők már letöltötték az ebook-ot:

Jó tapasztalataim vannak a szabad írásról

Igen jó tapasztalataim vannak a szabad írásról. Eddig nem tudatosan, de használtam az általad leírtakat! Van, hogy 1 órát is írok folyamatosan,- mert kiírom magamból a feszültséget. De ezek időnként csapongó gondolatok - szeretném, ha mederbe tudnám szorítani ezeket a gondolatokat. Üdv.: Julcsi

Julcsi ... oktatásszervező - felsőoktatásban

Írás után nyugodtabban alszom

Alkalmazom a szabadírást, általában napi 20-30 percre van időm. Este szoktam írni, kitűnő feszültségoldó. Írás után nyugodtabban alszom.

Fejes Eszter ... tanár

A szövegem feltartóztathatatlanul íródik

A kezdeményezett 6 perces írás élménye visszaigazolta korábbi tapasztalataimat.A gondolatok,érzések,hangulatok írásban való rögzítése félautomatizmussal történik.Ez számomra az, hogy a kiválasztott témáról az első rögzített gondolatcsírák hozzák magukkal a további kapcsolódásokat, s így mintegy a szövegem feltartóztathatatlanul íródik tovább,élvezettel olvasom vissza az összeállt íráskezdeményt.

Péterné Szabó Irén ... nyugdíjas pedagógus

Az írás kibogoz

Írok, amikor káosz kezd urrá lenni rajtam, amikor elveszítem a fonalat. Az írás kibogoz. Kb. mindent. A gondolataimat. Ennek következtében újra "fel tudom venni a fonalat", ami lényegében segít újra megvilágítani a célomat. Írok, amikor me akarok valósítani egy álmot, amikor meg akarok élni egy valóságot. Először leírom.

Molnár Nelli ... Építész, filmoperatőr tanonc

Gyógyításra is kiválóan alkalmazható

A szabad írás felszabadító, nemcsak az írás szabad, hanem Te is az leszel. Így, hogy mindketten szabadok vagytok sokkal több lehetőséged van választani az élet gazdag lehetőségeiből. Néha ez túl sok is- mármint a lehetőség, de ha tovább csinálod a szabad írást, akkor eljön a pillanat, amikor rátalálsz arra, ami neked kell. Tényleg egyszerű és könnyű, írni mindenki tud, a papír pedig nem beszél vissza, nem kritizál. Még gyógyításra is kiválóan alkalmazható. Nekem pl. fájdalomcsillapító helyett is jó- ha fáj valamim leülök írni, hogy távozzon belőlem a fájdalom. S magam is meglepődtem, de a fájdalom szót fogad és elillan. Sokszor beválik-csak akkor nem, ha nem tudok írni. Egy hátránya van a szabad írásnak, hogy nem szabad abbahagyni. Persze nem is kell, mert olyan jó, mint egy tejszinhabos csokitorta vagy egy nagy adag fagyi a nyári melegben a tengerparton ülve. Bátran írj! Semmit sem veszíthetsz, s amit nyersz, az mind a Te életedet gazdagítja. Itt kizárólag CSAK RAJTAD MÚLIK MINDEN !

Márta ... nyugdíjas orvos

Használni fogom ezt a feszültségoldó módszert

Csak ma kezdtem el az írást, mert eszembe jutott, hogy lánykoromban milyen jó volt naplót írni. Az élet viharaiban persze már elmaradt a minden napos naplóírás. Később, amikor válságos élet-helyzetben voltam, szintén segített, ha a türelmes papírnak elmondtam, hogy milyen problémám van. Nem csinálok belőle törvényt, hogy minden nap, de használni fogom ezt a feszültségoldó módszert. Köszönöm.

Eszenyi Józsefné ... nyugdíjas

Komolyan felszabadít

Nagyon jó. Komolyan felszabadít. Elgondolkodtam, hogy ezzel foglalkozzak.

Pécsi Lajosné ... Főállású anya

Kaptam egy medicínát...

Elkezdtem. Kivételesen nem halogattam, talán mert valahol mélyen éreztem, hogy ezt most már nem szabad.........ebbe bele lehet kapaszkodni, sőt! Kell! Az első reggeli jegyzetem szó szerint brutálisra sikeredett. Visszaolvasni sem merem, csak felidézek belőle részleteket és már ettől is gyomorgörcsöm támad. Rádöbbentem, hogy mennyire depressziós vagyok. Bár nincs mihez viszonyítani, azt azért sejtem, hogy ez komoly. De valahogy mégis jobban lettem. Nem hagyom abba a reggeli jegyzetet, mert még nem tudom mi történik bennem, velem, csak jobb lett egy kicsit, nagyon kicsit. Alapvetően introvertált ember vagyok és a jelenlegi állapotom még jobban megnehezíti a mindennapjaimat, de nagyon kűzdök. Most ehhez kaptam egy medicínát anélkül, hogy le kellene mesztelenítenem a testem az orvosnál, vagy a lelkem a terapeutánál. No, valahol itt tartok........

Ildi ... háziasszony

A legfőbb mankóm ahhoz, hogy jobban érezzem magam

Szia! Mindig is akadozva ment a napló írás, de elhatároztam egy éve, hogy kitartok. Terápiás céllal. Nem erőltetem, de ha valami bánt, akkor leírom. Rájöttem, hogy mennyit segít és, hogy szeretem csinálni. Azóta ez lett a legfőbb mankóm ahhoz, hogy jobban érezzem magam. Amikor a kreatív írással találkoztam, kétkedve bár, de kipróbáltam. Nem a módszerben, hanem a saját kreativitásomban kételkedtem. Aztán az első gondolat fonalát elkapva írtam és írtam. Rengeteg emlék jön elő, a végére olyan összefüggések kerülnek a papírra, amikre nem számítottam. Lerakom a lapra a feszültséget és az ott marad. A legjobb az írásban, hogy örömöt okoz, egyszerű és megtaláltam benne, hogyan fejezzem ki magam.

Évi ... Eladó

Sok mindenre választ kapnék

Még nem kezdtem el az írást de szerintem jó lenne. Ha leírom a napi eseményeket gondolatokat érzéseket, szerintem sok mindenre választ kapnék, megoldást találnék problémáimra.

Kovács Marianna ... Alkalmazott

Egy aktuális problémára is beugrott egy megoldási lehetőség

Kedves Tibi! Az írást mindig is szerettem, korábban is használtam már terápiás célra, amikor "levelet írtam" elhunyt szerettemnek, hogy elbúcsúzzak tőle, illetve azóta is, ha nem tudtam mit kezdeni egy-egy helyzettel. A szabad írás más, hiszen itt nem egy témáról írok, de nagyon élvezem. Az első alkalommal a 6 percből pillanatok alatt lett 10, észre se vettem. És bár nem ez volt a célom, egy aktuális problémára is beugrott egy megoldási lehetőség. És maga az élmény is jó, bár megfájdult kicsit a kezem, hiába, elszoktam a kézírástól. Mindenesetre jó volt, és nem hagyom abba, köszönöm!

Kovács Ágnes ... Segítő

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek aki most kezdene hozzá

Ezt a "módszert" teljesen magamtól évek óta használom. Természetesen úgy , hogy fogalmam sem volt mit és miért, csak úgy szimplán jól esett és oldotta a feszültséget, a fájdalmat. Erre pedig azért volt szükségem mert 9 éve egyik napról a másikra kifordult az életem a minden létező sarkából, férjem balesetével és halálával. 4 gyerekkel / körtük egy 6 évessel / kellett valamit kezdenem az élettel. Most , hogy találkoztam veled és az írásoddal / honnan is jöttél fogalmam sincs / de kaptam egy vissza igazolást, hogy nem az agyam bomlott meg a fájdalomtól, hanem ösztönösen megtaláltam a gyógyírt. Jó ez a tudat! Sok ezer oldal született az elmúlt években. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek aki most kezdene hozzá.

Csilla ... kereskedő

A kézzel írás gyönyörét sokszor megtapasztaltam

Szia! A kézzel írás gyönyörét sokszor megtapasztaltam. Kevesebb mint másfél éve kezdődött egy betegségem, ami megváltoztatta az életemet. Transzplantációra várok. Ezt csak úgy lehet feldolgozni, hogy kiírom magamból. Remélem nemsokára ha mindenen túl leszek könyvben is megírhatom. Ez az én történetem. Üdvözlettel: Szőnyi Éva

Szőnyi Éva ... Cégvezető.

Leírtam magamról 2 kilót

Kedves Tibi! Eleinte nehezen ment a szabad írás. Elvesztettem a fonalat. Mivel nem kell javítani vagy a helyesírásra figyelni, nem kell lenyelnem a mérgem, dühöm. Az elfojtásoknak VÉGE! Kiírom magamból s nem lóg az orom hanem mosolygok, megbocsátok. Magamnak is. Elvégre ahogy rájöttem a szabad írás során pont magammal nem lehetek haragban. Hogy nézne ki ha összeveszek magammal.

Mióta a füzetbe írok, nem bántok meg senkit. Bár így maradna. Miért nem tanítják a suliban, 40 után kell ekkora okos dologra szert tenni? De tudom te egy angyal vagy földi álruhában, addig minden rendben van. Fejlődök. S tetszik,sőt! Napról-napra több ötletet kapok s jobban meg is oldok mindent. Pl. már leírtam magamról 2 kilót is. Noszogatás nélkül több mozgással.😉

Erika ... öreg diàk

Naponta jegyzem az aznapi eseményeket

Régen nem írtam kézzel. Túlságosan elektromos életben élünk. Ettől függetlenül szoktam írni. Mielőtt olvastam volna a szabadírásról. Naponta jegyzem az aznapi eseményeket. Több, mint hat percben. ? Mostantól kézzel írom majd le. Hogy ez mennyire hat majd a lelki felismerésekre az kiderül. Mivel néhány napja indítottam útra az írást a füzetbe. Úgy gondolom, hogy számomra nem gond írni, de kiváncsivá tett az oldal. Röviden ennyi. További jó írást mindenkinek?

Judit ... Háztartásbeli

Felszabadító érzés

Kedves Tibi!Igen, tényleg napokkal ezelőtt töltöttem le az anyagot és mindig csak halogattam az írást. Most a leveled hatására összeszedtem magam és nekiültem az írásnak. Kitettem magam elé a telefont, beállítottam stopperre, majd elkezdtem. Nagyon jól ment a dolog, írtam folyamatosan ami eszembe jutott, illetve amire a délelőtt folyamán gondoltam. Már négy percnél tartottam amikor felpillantottam, hogy lássam az időt. Vagy hat sort írtam addigra. Sajnos ekkor megszólalt a telefonom, amit fel kellett vennem. Addig az írást nagyon élveztem, de a kezem eléggé görcsölt, annyira el vagyok szokva a kézzel írástól. A telefonálás után újraindítottam az órát és elölről kezdtem az írást. Persze már másról írtam. Lassabban ment, és hat perc alatt alig írtam több sort, mint előtte a 4 perc alatt. Azt hiszem felszabadító érzés. Egyébként egy hasonló dolgot csinálok esténként, csak nem kézírással. Minden napra, előre összeállítok a következő napra kulturális dolgokat és azt szétküldöm a barátaimnak. Aztán ők is továbbküldik. Hihetetlen helyekről kapok visszajelzéseket. A leveleim végéhez kis írásokat helyezek el. Ezek olyasmik, mint amit te is javasolsz, hogy csak üljünk neki és írjunk, ahogy jön. Én sem tudom előre, hogy miről fogok írni, csak akkor találom ki a témát és aztán folyik magától. Nagyon élvezem és mindig akad valaki, aki visszaír azzal kapcsolatban. A kézzel történő írásnál meglepődtem azon, hogy egész jól olvashatók a betüim, pedig mikor csak a naptáramba teszek bejegyzéseket, azok szinte olvashatatlanok. Nem tudom miért van így.

Münczné Pesti Marianne ... nyugdíjas

A legjobbkor találtam rá

A legjobbkor találtam rá – talán a Facebookon – a lehetőségre, nagyon köszönöm. Annyira rabjává váltam a számítógépen való írásnak (én azon is dolgozom), hogy oly mértékben változott meg a kézírásom, hogy a magam számára vállalhatatlanná vált. Ez a 6 perces írás visszahozza a kézírás rutinját. Semmi más nem jár a fejemben, csak az a téma, amit papírra vetek. 6 percre kiszakadok a világból, és ez jó. Köszönöm a gyakorlatot.

Rittinger Ágnes ... vezető

Belekezdtem és csak úgy jöttek a szavak...

Kedves Tibor! Érdekes dolog időre folyamatosan írni. Nem is olyan nehéz, én belekezdtem és csak úgy jöttek a szavak, mondatok. Nem kell különösebb koncepció hozzá, a gondolatok tolonganak, alig várják, hogy az ember leírja őket. A 6 perc észrevétlenül elrepül. Én 7 percnél néztem rá az órára, addigra egy kisméretű füzetben kb. másfél oldalt írtam. Szeretném rendszeresen csinálni, hogy a hónapok óta bennem tolongó kérdéseimre választ, problémáimra megoldást kapjak. Hiszem, hogy segíteni fog a szabad írás módszere. Köszönöm, hogy megismerhettem!

Kata ... Könyvelő

Köszönöm, hogy megismertetted

Kedves Tibi! Szàmomra èrdekes volt 8 perc lett belöle ès 1 oldal köszönöm, hogy megismertetted igyekszem naponta gyakorolni.üdvözlettel Gabi

Csillag Gabriella ... Èkszerbecsüs

Kihozta a rejtett gondolatokat

Tegnap reggel kipróbáltam, s megdöbbentett, mennyire kihozta a rejtett gondolatokat. Naplót eddig is írtam hellyel-közzel, de az más volt, mert megtörtént eseményeket jegyeztem le. Ez most inkább egy belső párbeszéd volt saját magammal. Az őszintesége lepett meg. A saját őszinteségem magamhoz. Köszönöm!

Dezső Dóra ... művelődésszervező

Óriási "aha élmény"!

Nekem kicsit olyan írni, mint a pszichológusnál, vagy egy meditáció közben: ahogy leírom, ami eszembe jut, foglalkoztat, szinte magától jönnek a jó kérdések, a lehetséges megoldások. Óriási "aha élmény"!

Molnár Viktória ... Női szabó

Megváltoztatta az életem a szabad írás

Nagyon megváltoztatta az életem a szabad írás ez tény. Először is konkrétabbak lettek a feladatok amit az nap el fogok végezni és nagyobb százalékban el is végzem ezért sokkal hatékonyabbnak érzem magam és ezért ezt folytatom követező nap is és harmad nap is. Családomba nagyon sok pozitív dolog történt olyan is ami nem gondolom, hogy rajtam múlott de szerepeltek az írásaimban pl. férjemnek új munkahely, nekem nem várt fizetés emelés, amit igazából csodának is gondolhatok. Megértettem és tapasztaltam, hogy az utat nem kell ahhoz ismerjem, hogy elérjem a céljaim. Később már napközben is írok, ha van egy kis rövid időm, autóban, kávézóban stb. Másodszor ami kialakult ez az egy szokás bevezetésével. hogy magabiztosabbnak érzem magam és szóban is bátrabban el merek mondani a másiknak dolgokat vagy hogyan is fogalmazzam bele merem mondani az arcába amit régebben nem mertem. Lehet ez az írás is nagyon "szabad" lett, nem szépen van fogalmazva, de boldog vagyok. Köszönöm neked Tibi, hogy ezt megmutattad.

Lepsényi Izabella ... területi képviselő

Százszor leírom, ezerféleképpen

Egyelőre megpróbálok megszabadulni egy nyomasztó problémától. Százszor leírom, ezerféleképpen. Néha lerajzolom, festem. Szó és kép. Végül is nem esik nehezemre az írás, de a napi rendszerességgel még egy kicsit hadilábon állok. :)

Ágó

Ami a csövön kifér

Kedves Tibor! Köszönöm, hogy megismertetted velem a kreatív, szabad írást. Pár napja, hogy minden nap írok,imádom! Nagyon élvezem, alig várom, hogy leülhessek írni. Nem is gondoltam volna mennyi feszültséget tud felszabadítani. Fantasztikus érzés, hogy nem kell figyelnem, mit, hogyan fogalmazok, hanem csak mondhatnám úgy is, (ami a csövön kifér), csak írok.

Nagyon hálás vagyok! Üdv: Anikó

Anikó ... Kisgyermeknevelő

Nem bírtam megállni a hat percnél.

A legnehezebb leülni és elkezdeni, ráadásul úgy, hogy ne háborgasson senki. Felírtam a pontos időt a kezdésnél. Nem bírtam megállni a hat percnél. Banális indítás volt és a folytatásban évtizedekkel ezelőtti élmények jöttek elő, amikkel akkor képtelen voltam szembenézni, mert a tudatalattim mélyen elrejtette előlem, hogy megvédjen az összeomlástól. Most összeállt a kép. Lehet, hogy hamarabb kellett volna kezdenem a hat perces gyakorlatot?

Erzsébet ... irodavezető

Összeszedettebb vagyok

Összeszedettebb vagyok, az írás kezdi rendszerezni a napjaimat és úgy tűnik, a problémáim nem is olyan óriásiak.. Köszönöm! Üdvözlettel:Heiszám Ildikó

Heiszám Ildikó ... zenetanár

Én aki nem szeretek írni... mégis jól esik

Január 18-án kapcsolódtam hozzátok. Megtetszett ez program, és kitűztem magam elé egy célt: 21 napig csinálom, és legalább a napi hat percet teljesítem. Ma a hetedik napon az eredmény A5-ös füzetben 30lapot, azaz hatvan oldalt teleírtam, Én aki nem szeretek írni... mégis jól esik. Ami még egy érdekes tapasztalat, hogy már fél éve folyamatosan fáj a jobb könyököm. Egyébként jobb kezes vagyok ezért is feltűnő, hogy a fájdalom enyhülőben :) Szóval folytatom a 21 napos kihívást! Közben felvillant előttem a lehetősége annak, hogy végül megszeretem a kézírást, és elmúlik a fájdalom a könyökömben. Milyen klassz lesz, kettőt egy csapásra! :) Köszönettel: Zsuzsa

Kissné Horváth Zsuzsanna ... művelődésszervező

Csodálatos élmény volt.

A tapasztalatom pár szóban, majd a teljes szövegből egy nagyobb részlet az eredeti téma utáni elakadástól. Gondoltam megosztom veled azt is, ha nem bánod.

Pár szóban összegezve: Nagyon vicces volt már a közepe táján a helyzet. Elkezdtem egy kényes témáról írni, majd elakadtam, mert azt éreztem kiürült a fejem. Innentől a ketyegő órától a blúzom színén át mindenről írtam. Ami írás közben megérintett: minden kis fényt, neszt, zörejt hallottam, az érzékszerveim teljesen kifinomodtak, olyan dolgokat érzékeltem, amit hétköznapi helyzetben észre sem veszek és ezeket is leírtam. Úgy tudnám megfogalmazni, mint egy vak ember, akinek a látás hiánya minden más érzékszervét felerősíti. Úgy éreztem az EGO térdre kényszerült egy időre, így minden más, ami a jelenben volt előtérbe helyeződött. Csodálatos élmény volt.

És egy nagyobb részlet:

„Csak bele-belepillantok egy előző írásomba és arra jutok, hogy már nagyon elegem van a féltékenység témából. Nem tudom mi a jó ebben az egészben, de bármi is a téma, most már fogalmam sincs mit akarok írni, de ez egy belső írás gyakorlat és azt jelenti, hogy nem hagyhatom abba ha nem is gondolok semmire. Már a kávé sem esik jól, olyan fura íze van. Hidegek a kezeim pedig nincs hideg, az orromat is béka seggűnek érzem. Most mosolygok, vicces az egész helyzet, hogy nem hagyhatom abba az írást. Ketyeg az óra, a szemem sarkában szaladgálnak kint az autók, egy légy döngicsél és a körmöm királykék, a blúzom meg zöld. Na szép, a féltékenység témában akartam okoskodni kicsit, hogy egy baromság és elakadva ilyen hülyeségeket írok. Harangoznak, 3 óra van. Kint egy autó ajtaját becsapták. " Azon veszem észre magam, és ez most milyen érdekes, hogy a jelenben vagyok. Minden neszt, fényt, hangot érzékelek, hallok és látok. Milyen jó érzés, és a fejem teteje is bizsereg. Mosolygok, és nem tudom mit fogok írni, csak mennek az ujjaim között a betűk és én továbbra is csak mosolygok, mint egy tejbetök és semmi sem érdekel. Nincs a fejemben semmi, mégis szaladnak a betűk. Mély lélegzetet veszek és ha tehetném leállítanám az írást, de tudom az a lényeg, hogy ne, ezért semmi okosat nem tudok írni. Ebből tudom, hogy megállt az agyam, nem dogozik, mert egy értelmes gondolat sincs benne. Miről lehet írni, ha nincs semmi? Talán a zajokról, a színekről, vagy miről? Mennyi idő van még, mert teljesen elzsibbadt és szúr az alkarom, már abbahagynám, de nem teszem Mit írjak, mit írjak? Olyan jó, hogy csak egy üres zsák a fejem semmi gondolattal. Fura, nem igen érzek ilyet sűrűn, csak ha meditálok. Na, jó letelt, elég volt. Kijött a nagy semmi!!”

Molnár Gabi

Jó érzés mikor írok

Szia. Már gyerekkoromtól szeretek írni. Mindegy mit csak írhassak. Volt, hogy leírtam a gondolataimat, de mikor avatatlan kezekbe került, családi botrány lett belőle. Azért vettem egy füzetet és már írtam pár sort. Ítt most erröl nem írnák többet. Jó érzés mikor írok, ilyenkor minden titkos vágyam felszínre tör és nem kritizál érte senki. Egyenlőre ennyi. Üdv. Marika

Marika ... Szobaasszony

Több dimenziós

Sokat írok. Gondoltam ezzel kezdem a tollal jegyzetelős feladat előtt. Elolvastam a többi hozzászólót: a kiemelés különösen tetszett. Több dimenziós. Jó volt látni.
Felszabadít, ha az ember leírhatja nyugodtan, amit érez. Így teszek lírában és örülők, ha van valami varázsa prózáimnak. Szakszavakat használva: ego nincs sehol, csak a puszta, egyszerű sorok az adott témáról.

Coboly ... Blogger

Máris a rabja lettem

Kedves Tibor! Szeretném Neked megköszönni ezt az egyszerű, mégis nagyszerű módszert, aminek máris a rabja lettem. Szeretem az írást minden formában, de ezt még soha nem próbáltam. Azóta viszont minden nap gyakorlom. Már majdnem elfelejtettem a papíron sercegő toll hangjának hangulatát és azt a flow élményt, amit kizárólag a kézírás nyújthat. Az írás egyébként is teljes mértékben ki szokott kapcsolni, de a kézírással és a témakényszer nélküliséggel nem csak a folyóírásnak, de a fejemet megtöltő gondolatfolyamoknak is szabad utat engedhetek. Általa a kimondatlan gondolatok kimondottá válnak, a kusza ötlethalmazok kigubancolódnak. Egyszóval sok szempontból kisimultabb vagyok. Köszönöm

Rátzné Nagyfi Krisztina ... bankár és talán egyszer nem csak hobbi író

Inverz meditáció a számomra

A szabad írás egyfajta inverz meditáció a számomra. Ahelyett, hogy a gondolataim elnyomására fókuszálnék, hogy megteremtsem a csendet a fejemben, inkább a fókuszom nyomom el az írással, hogy a gondolataim szabadon áramolhassanak és felbukkanjanak olyan dolgok is, amikre eddig nem figyeltem fel, pedig végig ott lapultak bennem.

Gábor ... Szoftverfejlesztő

Hatalmas élmény kézzel írni!

Hatalmas élmény kézzel írni! Jó visszaszokni a billentyűkről a tollra! Ahogy jegyzetelek, egyre több dolog, emlék , összefüggés jut eszembe. Megindít bennem egy "mélyebb csatornát".

Bobákné Czeglédi Anikó ... női szabó, divat- és stílustervező

Másképp látom a dolgokat

Három napja kezdtem el írni, január 13-án. Sok problémával küszködöm, családi, anyagi, munkahelyi. Mindegyikre kitérek az írásomban. Azt vettem észre ez után a rövid idő után, hogy már most a harmadik napon is másképp látom a dolgokat, nem gurulok be mások hülyeségei miatt, hanem a megoldáson gondolkodom, és jönnek is. Higgadtabb vagyok, és remélem, ez a helyzet még jobb lesz. Köszönet érte.... A továbbiakban majd a kreatív írás is érdekel, feltételezem, az is hasznos lenne számomra.

Radnai Ildikó ... szoc.gondozó

Jó érzés

Jó érzés kiírni valamit ami akkor volt a fejembe amikor az írás gyakorlatot végeztem. Olyan mintha betettem volna egy borítékba és lezártam.

Fülöpné Botos Ilona ... laboránsJó érzés írni ,olan mintha ha lezárnám a témát ami foglalkoztat

Köszönöm

Köszönöm hogy eszembe jutattad hogy mennyi örömöt okoz a szabad íras, végre meg van a lendület hogy folytathassam a regényem.

Sági Zsuzsanna ... Gyesen vagyok

Én a mai napig rendszeresen írok kézzel

Én a mai napig rendszeresen írok kézzel. Egyrészt, mert nagyon jó kéz-, csukló-, agymozgató, másrészt mert az is fontos, hogy olvasható maradjon az írásom. Egy-egy hosszabb 'iromány' alatt az is érdekes, mikor fárad el az ember keze, agya. Jól tükrözi az íráskép változása. Az sem utolsó szempont, hogy kevésbé szemrontó, mint a monitor vibrálása. Viszont érdekes és jó volt olvasni, hogy másnak is fontos 'agymenése' a kézírás... ;-)

Márti ... biztosítási tanácsadó

Felszabadító volt

Nagyon nehéz ingerszegény környezetet találni, mikor alszik a gyerek, nem szól a rádio vagy a tv, és épp nem a lakásban uralkodó káosszal küzdök. Hajnalban ültem le írni, sajnos csak eddig csak egyszer. De az olyan felszabadító volt, hogy írásban tettem fel magamnak azokat a kérdéseket, amikkel eddig nem mertem/akartam/tudtam foglalkozni. Köszönöm ezt a lehetőséget! Üdv: Márti

Fazekas-Lőczi Márta ... Anya

Felszabadító érzés

Nagyon kellemes mindenféle kötöttségtől mentesen leírni azt, mi éppen eszembe jut, vagy inkább foglalkoztat. Felszabadító érzés, főleg stresszhelyzetben hatásos, Miután kiírom magamból azt, ami épp akkor, a jelenben bennem van és kikívánkozik, megnyugszom, belső békével feltöltekezve folytathatom napi teendőimet. Köszönöm, hogy ezzel az egyfajta meditációnak is nevezhető módszerrel ismerkedhetek.

Kovács Józsefné ... nyugdíjas

Remek volt, s természetesen folytatom!

Szia Tibor! Természetesen elkezdtem a szabad írást, a letöltést és informálódást követően azonnal. Az első alkalommal "túlszaladtam" az idősávon, remélem ez nem gond. Mindent leírtam ami jött, s úgy éreztem, kiírtam magamból jó néhány "zavaró" dolgot...remek volt, s természetesen folytatom!

Marcsi ... nyugdíjas

Elővettem egy füzetet meg egy tollat és elkezdtem.

Kedves Tibi! Végtelenül hálás vagyok ezért az utolsó löketért amit ezzel a serkentő leveleddel adtál. Persze már évek óta ismerem a szabad írást és már minden fellelhetőt elolvastam róla de hát az a fránya halogatás amivel egész életemben küszködtem és ma is ezt teszem. Szóval ahogy írtad azt mondtam na jó akkor most elkezdem és elővettem egy füzetet meg egy tollat és elkezdtem. Először azt gondoltam, hogy nem fogom tudni mikor telik le az a 6 perc és ha ránézek az órára akkor kizökkenek, hát úgy döntöttem ha begörcsöl a kezem akkor hagyom abba. Mert az ember évekig szinte semmit nem ír legfeljebb csak alá. És akkor elkezdtem. Nem görcsölt be a kezem de enyhén zsibbadni kezdett, azután már nagyon zsibbadt és akkor ránéztem az órára nem hittem el hogy 28 azaz huszonnyolc perce írok. Teljes döbbenet! Úgy tűnt mintha most kezdtem volna el, és nagyon boldog voltam, mert kilátástalan anyagi helyzetemen tűnődtem mielőtt elkezdtem és tök jó kedvem lett és egyáltalán nem kilátástalan, csak kicsit lassú a javulás, vagy néha megreked, Teljesen mindegy. Jó kedvem lett, boldog vagyok, és nagyon-nagyon köszönöm. Üdvözlettel, Ica

Pályi Sándorné

Nyugodtabb vagyok

Nem igazán szeretek kézzel írni, mert nagyon sokszor csúnyán rendezetlenül írok, amit szégyellek. Számomra fárasztó és megterhelő a kézzel írás, De úgy döntöttem, kipróbálom magam, hátha csökken a bennem lévő nyugtalanság, időnkénti zűrzavar. Sok és számomra nehéz gondok terhelnek, így jól esik kiírni magamból, ami bennem van foglalkoztat. Nyugodtabb vagyok, és visszaolvasva önmagam, sok problémámra, gondomra szinte kívülállóként, kissé eltávolodva attól jobban rá látok a megoldásokra. Még nem sokat írtam, de mindennap írok 10-15 percig. Köszönöm a lehetőséget. :-)

Gyöngyike ... könyvelő

Az egyszavas álomemlék kinyílik

Sok évvel korábban már írtam így ... akkor álom előhívására használtam, reggelenként. És azt a "csodát" tapasztaltam, hogy a sokszor csak egyszavas álomemlék kinyílik a szó legteljesebb értelmében. Akkor, amikor már szinte biztos vagyok benne, hogy mindjárt az az egy szó is eltűnik. :) Olyanná válik az egy szó, illetve a tollnak a papírhoz való érintkezése és a kezem mozgása, mint egy ajtó, talán egy mozgójárda ... ami vezet, közben jobbra-balra nyílik a tér. Hát, ezt az élményt hozta most vissza a szabad írás.
Hat perc az írás közben nagyon rövid idő. Én 10 percre állítottam be az időzítőt, és igen bemelegedett helyzetben érkezett mindannyiszor a jelzés. Értem ez alatt azt, hogy messze nem fogytam ki az írnivalóból, sőt! Gondolatfonalak alakultak ki, amik - most számomra nyomasztó témáról írtam magamnak - az eredeti kísérő érzésemet megnyugtatták. Pedig nem mondhatom, hogy megtaláltam a megoldást. Mégis. :) Én papírra írok, és nemsokára, egy-két napon belül eldobom a papírt. A füzetre gondolni nagyon jó érzés. Tapad hozzá valami "otthonosság". A papírt mégis azért választom, mert éppen akkor, éppen ott, ahol vágyat érzek az írásra, elég valószínű, hogy találok egy akármilyen papírt, és akkor elkezd "kifolyni" a tollamból a soksokminden. :)
És, hogy a tárgyaknál maradjak, vannak a számomra nagyon kellemes élményt adó tollak, illetve toll-papír, toll-papír-kezemmozgatása találkozások. Azokkal a tollakkal még komfortosabb az élmény. ... Egyébként a klaviatúra is elő tudja belőlem hozni ... mint ahogy most ... :D

Franciska ... coach

nem hiszem, hanem tudom, hogy hihetetlenül jó dolog

Bevallom, hogy többedszer futok neki, mert sajnos rossz tulajdonságom, hogy mindig azt teszem a teendők végére, ami nekem fontos. Olvasván a szabad írásról a gondolataidat, most döbbentem rá, hogy én ezt már 9 éves koromban kezdtem el, és folytattam felnőtt koromig, de sajnos akkor abbahagytam, nem volt már annyi időm magamra. Most a hatásodra újra elkezdtem, és nem hiszem, hanem tudom, hogy hihetetlenül jó dolog. Sokszor húztam ki magam rossz lelki állapotokból azzal, hogy kiírtam magamból, írásban terveztem, megoldásokat kerestem, vigasztaltam magam. Most megígértem magamnak, hogy napi rendszerességgel folytatom. Köszönöm, hogy rádöbbentettél, hogy ez milyen jó dolog.

Bognárné Deák Ágnes ... Ingatlan értékesítő

Meg sem tudtam állni az írással

Szia Tibi! A ma reggeli leveled után, mivel ma valami miatt egyébként is korábban ébredtem, elhatároztam, hogy kipróbálom az írást! Folyamatosan, hat percig legalább..... Hm. Azt tudtam, hogy idáig is volt, van kedvem az íráshoz, valahol bennem motoszkált ez a vágy valahol, csak nem nagyon volt hozzá bátorságom, meg azért is, hogy hogyan kezdjek hozzá? Nos, a leveled volt a "lökés" erre az útra talán. Aztán meg sem tudtam állni az írással több mint 10 percig, akkor is csak azért szakítottam félbe, mert mennem kellett időre valahova. Jó tapasztalat volt, jó lenne ezt folytatni is..főleg,ha valaki tovább bátorítana ezen az úton, lehet, hogy könnyebben folytatnám. Üdvözlettel: Zsuzsanna

Greskó Zsuzsanna ... fejlesztő pedagógus

Meg fogom tenni minden nap

Kipróbáltam. Több mint fél órán keresztül irtam. Ez volt az első alkalom. Meg fogom tenni minden nap. Örülök, hogy megtaláltalak a neten

Kovács Koller Klára ... Leszázalékolt

Jó érzés!

Nem áll távol tőlem a kézírás. Szeretem is. De ez nem jutott eszembe. Elsőre 15 perc volt. Vettem egy A6 méretű vonalas spirálfüzetet. 2 oldalt (1 lapot) 8.45 alatt írok tele. Naponta. Aztán kitépem és ledarálom. Jó érzés!!! Jól esik letenni, elengedni, másként látni és értelmezni. Köszönöm!

Ágnes ... Adminisztrátor

Ismét láthatom magam a tükör másik oldaláról

Szia Tibi! Ma volt az első alkalom, hogy belevágtam. Újból, mert írás közben eszembe jutott , hogy 7 évnyi napló lapul valahol...Szóval köszönöm, hogy ismét láthatom magam a tükör másik oldaláról. Tanulságos, kacsakaringós út ez, melyet napsütés követ! Köszönöm! :) Üdv: Ivett

Ivett

Mindig is megnyugtatott

Ha rám jön az a bizonyos "5 perc" vagyis inkább 6, akkor leülök és írok. Azt írom ami éppen lefoglalja a gondolataimat. Ez mindig is így volt. Mindig is megnyugtatott.

Kéri Anna ... Munkanélküli

Bátorít, felemel, megold, meghallgat...

Kedves Tibor! Nem most kezdtem. 1986-óta írok, kézzel, szinte minden nap. Ennek 34 éve! Csak ajánlani tudom mindenkinek. Bátorít, felemel, megold, meghallgat, tanácsot ad, vezet, támogat, időt facsar a semmiből, én magamnak, rólam nekem, értem, másokért, minden és semmi, sorolhatnám, de ezt érezni kell. A vége, a végtelenben, mindig van megoldás, és csak gyűlnek az oldalak és a füzetek :) Sok sikert mindenkinek!

Ann ... önfoglalkoztató

A szabad írás rendkívül hatékonynak bizonyult

Régóta írok hobbiból és terápiás céllal, általában megkönnyebbülök tőle, célja a feszültséglevezetés és a gondolatok közlése. A szabad írás e-book gyakorlata hasonló élmény volt, az általában tapasztalt eredménytől annyiban tért el, hogy nem gondolkodtam írás közben, így a fejemben hömpölygő gondolatok közötti összefüggés átláthatóbbá vált, így azonnal rájöttem egy személyes probléma megoldására. Ebből kiindulva a szabad írás rendkívül hatékonynak bizonyult, az átlagos írásnál jobban.

Somogyi Irisz ... Filológus

Elkezdtem írni az életem történetét

Nagyon nehezen szántam rá magam de elindult ez a folyamat.Három hétig rágtam magam, és vettem egy jó ceruzát, mindennap írok, jegyzetelek valamit, és elkezdtem írni az életem történetét ami sok emléket előhoz bennem. Elég vastag füzet kell hozzá. Üdvözlettel: Szántay Árpád

Szántay Árpád ... Sunmoney Solar partner

Már részt vettem önismereti naplóíró csoport munkájában is, és nem teljesen újdonság nekem az írogatás. A hat percet lazán kitöltöm írással, főleg, ha forr bennem valamiért az indulat. Nyugodt állapotban sokkal nehezebben megy. Az elmúlt napokban egyszer sikerült három oldalt írnom, amikor ez még nem is volt elvárás.

Márta ... vámügyintéző (nem egyenruhás!)

Ez az egész valahogy felszabadit, megnyugtat

Az Ön levele döbbentett rá, hogy ezt én már régota használom, sokszor csak ugy elkezdek irni, pl. amikor rossz kedvem van, vagy valami szomoruság ér, irok, csak ugy ami épp az eszembe jut, eleinte szétszortnak tünik, utána kialakul, és később visszaolvasva, /mondjuk másnap/ erdekesnek találom, hogy végül kiirtam magambol pont azokat a dolgokat amik fájtak, vagy zavartak, pedig nem irányitottam a témát csak ami eszembe jutott azt irtam. sőt olyan dolgokat is leirtam, amiről nem igazán beszélnék valakivel. Ez az egész valahogy felszabadit megnyugtat... eddig csak néha csináltam, de ezután irok minden nap.. köszönöm .

jenei ildiko ... nyugdijas

Köszönöm, hasznos volt

Jó volt feszültség nélkül leírni, hogy hol tart az életem, mik történtek, miket nem oldottam meg, hol akadtam el. Hol kell segítség. Köszönöm, hasznos volt.

Ildikó ... Pénzügyi tanácsadó

Szabadságot adott

Eddig még nem írtam ilyen formában. Hamar eltelt a hat perc, és én csak írtam meg írtam . A gondolataimra és a helyesírásra még figyelek, és a betűt ís gömbölydeden írom, de nagyon élveztem! Írogatok gondolatokat verseket ha lehet őket annak nevezni. Ez viszont szabadságot adott.

Marika ... Üzletkötő

Azt hiszem, függő lettem :)

Szia Tibi! Azt hiszem, függő lettem :) A reggeli jegyzetekkel kezdetem kb. két hónappal ezelőtt az általad ajánlott Julia Cameron könyve alapján. Azóta a leveleid és az ingyenes anyagaid leckéit csinálom. Felgyorsult minden körülöttem. Van olyan célom, ami évek óta nem mertem leírni, mert annyira nem hittem a megvalósulásában, most meg már elérhető távolságba került. A kapcsolataimban észreveszem a pozitív változást. Egyszerűen azt érzem, hogy leírom és megvalósul :) Leírom és jön valami ötlet. Leírom és ott a segítség. Már most, amikor még csak az ingyen elérhető leckék instrukciói alapján írok.
Kb. tíz évvel ezelőtt léptem az önfejlesztés útjára. Évekig nem írtam le semmit, pedig szinte minden könyv, minden hanganyag hangoztatja a fontosságát. Aztán egy ideje, jegyzetelgettem, de nem úgy, ahogy most. Ez számomra most egy csoda. Ráérnék reggelente felkelni, de ötkor, néha még korábban kivet az ágy, mert írnom kell, és minden reggel úgy indul a napom, hogy valami történik, valami megvilágosodik, valami ötlet bukkan elő, amit nem is értek, hogy eddig miért nem vettem észre. Tényleg függő lettem, úgyhogy sok időt fogok még veletek eltölteni :) Köszönöm a lehetőséget :)

Szilvi ... Önfejlesztő :)

A toll hegyén keresztül nagyon sok feszültségem elvezetődött

Kedves Tibor! Pont jókor jött szembe velem ez a gyakorlat. Éppen mély önsajnálatban voltam egy konfliktus helyzet miatt, amit igazságtalannak éltem meg rám nézve. A toll hegyén keresztül nagyon sok feszültségem elvezetődött. Így, könnyebb volt megoldani a helyzetet és nem dühösen, sértődötten reagálni. KÖSZÖNÖM!

Kata ... tanító

© 2023 Mindennapi NLP
Adatkezelési nyilatkozat

>